عصر مسجدسلیمان // فرمانده انتظامی شهرستان مسجدسلیمان به مناسبت هفته پیشگیری از آسیب های اجتماعی گفت: اولین نهاد اجتماعی در تشکیل یک جامعه و مهمترین مکان برای شکل گیری شخصیت فرد خانواده می باشد که فرد در آن راه و رسم زندگی، نحوه برخورد و تعامل با دیگران را می آموزد.   سرهنگ حمیدرضا بهاروند […]

عصر مسجدسلیمان // فرمانده انتظامی شهرستان مسجدسلیمان به مناسبت هفته پیشگیری از آسیب های اجتماعی گفت: اولین نهاد اجتماعی در تشکیل یک جامعه و مهمترین مکان برای شکل گیری شخصیت فرد خانواده می باشد که فرد در آن راه و رسم زندگی، نحوه برخورد و تعامل با دیگران را می آموزد.

 

سرهنگ حمیدرضا بهاروند افزود: فرزندان برای رشد کامل و هماهنگ شخصیت خود بایستی در محیطی شاد و دارای عشق و تفاهم پرورش پیدا کنند. هرچه خانواده دارای عملکرد خوب و سالم تری و مامن آرامش و ثبات باشد، به همان نسبت ثبات و سلامت جامعه بیشتر است و بالعکس هر چه خانواده از عملکرد بدتر و آشفته تری برخوردار باشد، سلامت جامعه را نیز بیشتر تهدید می نماید. با این وجود، برخی از والدین با رفتار ناآگاهانه و گاهی بی توجهی به فرزندان ممکن است باعث ایجاد آسیب های زیادی در فرزندان خود شوند.

 

ایشان افزودند: فرزندانی که با تربیت مناسب به جامعه وارد می شوند، نه تنها مخل نظم و امنیت جامعه نیستند، بلکه عاملی در به رسمیت شناختن همه الگوهای مثبت امنیت به حساب می آیند. انسان هایی که در جامعه به سرقت، آدم کشی، اعتیاد و رفتارهایی از این قبیل دست می زنند، رد پایی از مشکلات متعدد خانواده را در کارنامه خود دارند . این دسته از افراد نتوانسته اند در جامعه الگوهای مناسبی را در اختیار بگیرند، لذا راه را به انحراف رفته اند. بنابراین نقش خانواده در بحث امنیت اجتماعی و پیشگیری از آسیب ها بسیار حائز اهمیت است و والدین باید با آسیب ها و خطراتی که در کمین  خانواده است، آگاه باشند .

 

توصیه هایی به والدین به منظور پیشگیری از آسیب های اجتماعی و بزهکاری در فرزندان :
* سرزنش، نصیحت‌ها و پند دادن‌های مداوم، زیاده‌روی در انتقاد، قاطع نبودن، جدیت و مدیریت افراطی نیز آن‌ها را به لجاجت، گستاخی و ستیزه‌جویی وا می‌دارد. از این‌رو والدین باید ضمن احترام به شخصیت در محیط خانواده و خانه و در جمع فرزندان، اجازه گستاخی به آن‌ها ندهد.
* فرزندان خود را با محبت صادقانه و معقول سیراب نمائید تا به محض دیدن ذره ای محبت دروغین جذب شیادان نشوند.
* در حضور فرزندان از مشاجره و بحث و جدل بپرهیزید چرا که مشاجرات ضربات جبران ناپذیری برای فرزندان در پی خواهد داشت برای حفظ آرامش فرزندانمان با هم مهربان باشید.
* از دوستان فرزندانتان شناخت نسبی داشته باشید و با خانواده دوستان فرزندانتان نیز ارتباط برقرار کنید در صورتی که آن ها را فاقد صلاحیت یافتید به گونه ای به غرور و شخصیت فرزندتان لطمه ای وارد نگردد از ادامه روابط وی با آنان جلوگیری نمائید.
* با مربیان و مدیران فرزندانتان ارتباط برقرار نمائید و ساعت ورود و خروج فرزندانتان را از مدرسه و دانشگاه را کنترل و هرگونه تاخیر را جدی بگیرید.
* برای تدریس خصوصی فرزندانتان از آموزگاران مطمئن و مورد تایید آموزشگاههای رسمی استفاده کرده و حتی المقدور مستقیم یا غیر مستقیم بر آن نظارت داشته باشید.
* در رفت و آمدهای خانوادگی، انس گرفتن و خلوت نمودن نوجوانان و جوانان را با یکدیگر بدون برانگیختن احساساتشان کنترل نمائید.
* فرزندان خود را از سوار شدن به خودروی افراد ناشناس و مشکوک بر حذر کنید