کارگاه آموزشی آشنایی با جرایم سایبری در شرکت نفت و گاز مسجدسلیمان برگزار شد

عصر مسجدسلیمان // کارگاه آموزشی یک روزه آشنایی با جرایم سایبری و فضای مجازی جهت آشنایی کارکنان شرکت بهره برداری نفت و گاز مسجدسلیمان با این قبیل جرایم و اتفاقات برگزار شد . به گزارش پایگاه خبری عصر مسجدسلیمان، این کارگاه ...

عصر مسجدسلیمان // کارگاه آموزشی یک روزه آشنایی با جرایم سایبری و فضای مجازی جهت آشنایی کارکنان شرکت بهره برداری نفت و گاز مسجدسلیمان با این قبیل جرایم و اتفاقات برگزار شد .

به گزارش پایگاه خبری عصر مسجدسلیمان، این کارگاه به همت اداره آموزش شرکت بهره برداری نفت و گاز مسجد سلیمان و همکاری پلیس فتا فرماندهی انتظامی مسجد سلیمان برگزار و طی آن سرفصل ها و مفاهیم مختلف حوزه سایبری و فضای مجازی توسط مدرس مربوطه جهت حاضرین تشریح گردید.

رییس پلیس فتا شهرستان مسجدسلیمان و مدرس این کارگاه در ابتدا به تشریح جرم در فضای مجازی پرداخت و گفت هر اقدامی که در فضای مجازی با استفاده از امکانات الکترونیکی انجام گرفته و منجر به نقض حقوق شهروندان و وارد شدن آسیب ضرر و زیان به آنها شود جرم تلقی می شود.

سرهنگ دوم روح الله داودی با بیان اینکه از نگاه پلیس، جرم ساختاری مثلثی و ۳ ضلعی شامل بزه دیده یا قربانی ،موقعیت و مجرم دارد :گفت جرایم در فضای مجازی و سایبر متنوع و از نظر دسته بندی شامل جرایم اقتصادی جرایم اخلاقی و جرایم اجتماعی می باشند.

وی در تشریح ویژگی های جرایم سایبری اظهار داشت این دسته از جرایم از خصایص و ویژگی هایی از قبیل فرا زمانی و فرا مکانی بودن – هزینه بسیار پایین – قبح اخلاقی خیلی کم – سهولت در ارتکاب جرم – ناشناخته بودن -حضور نداشتن مجرم در صحنه جرم و حجم بالای جرایم بهره مند می باشند که به دلیل تقریباً نوظهور بودن فضای سایبر در کشورمان و کم اطلاعی اغلب شهروندان از شرایط و فعالیت در این زمینه، شاهد حجم بالایی از کلاهبرداری ها و جرایم خصوصاً جرایم اقتصادی می باشیم.

این مقام مسئول در حوزه فضای سایبری شهرستان مسجد سلیمان در ادامه به تشریح روش های برداشت های غیر مجاز از حسابهای بانکی شهروندان و روشهای فیشینگ و کلاهبرداری مالی ،اسکیمر و برخی موارد در حوزه اقتصادی در فضای سایبری اشاره کرد و از حاضرین خواست از باز کردن هرگونه پیام حاوی لینک که از سرشماره های ناشناس و به بهانه برنده شدن در قرعه کشی و معرفی شماره حساب جهت واریز وجه و عناوین مشابه صورت می گیرد خودداری نموده و متوجه باشند که این لینکها حاوی بدافزار می باشند که به محض کلیک کردن بدون آنکه کاربر متوجه باشد بر روی گوشی تلفن همراه وی نصب و کلیه اسناد،مستندات،اطلاعات بانکی،عکس و فیلم های خصوصی وی را مورد سرقت قرار داده و از آنها برای کلاهبرداری و علیه کاربر استفاده می نماید.

سرهنگ داودی در خاتمه با بیان اینکه در فضای مجازی هیچ کسی حقیقی نیست تصریح کرد: در هنگام خرید و فروش کالا از سایت ها خصوصاً برنامه هایی همانند ،دیوار، شیپور و برنامه های مشابه تنها به مشاهده چند قطعه عکس دال بر اصالت کالا بسنده نکرده و سعی کنند انجام این امر را به مشاهده حقیقی کالا در محل و سپس پرداخت وجه موکول نمایند .

 

نام:

ایمیل:

نظر: