- تاریخ: ۱۴۰۰-۰۷-۰۶
- شناسه خبر: 16658 فرشاد جعفری شهنی
محرومیتزدایی از خوزستان با انجام مسئولیتهای اجتماعی توسط وزارت نفت/ اوجی گام نخست را برداشت
عصر مسجدسلیمان // عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت: تخصیص ۷۰۰ میلیارد تومان اعتبار به حوزه مسئولیتهای اجتماعی خوزستان، استانی -که ۷۴ درصد تولید نفت کشور از میادین آن تأمین میشود-موجب حرکت در مسیر توسعه پایدارِ جوامع پیرامونی ...
عصر مسجدسلیمان // عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت: تخصیص ۷۰۰ میلیارد تومان اعتبار به حوزه مسئولیتهای اجتماعی خوزستان، استانی -که ۷۴ درصد تولید نفت کشور از میادین آن تأمین میشود-موجب حرکت در مسیر توسعه پایدارِ جوامع پیرامونی صنعت نفت میشود.
به گزارش پایگاه خبری عصر مسجدسلیمان، علیرضا ورناصری با اشاره به تخصیص ۷۰۰ میلیارد تومان اعتبار حوزه مسئولیت اجتماعی به خوزستان توسط وزیر جدید نفت، گفت: نقش اساسی وزارت نفت در تغییرات اجتماعیِ مناطق عملیاتی و همجوار نفتی، طبق ماده ۱ “سیاستها و نظامنامه نحوه ایفای مسئولیتهای اجتماعی درصنعت نفت”، مشخص است. این در حالی است که مسئولیت اجتماعی سازمانهای سرآمد، از منظر شفافیتِ عملکردی موجب پاسخگویی و ایفای تعهدات در برابر جامعه، محیط و ذینفعان میشود.
وزارت نفت باید مسئولیت اجتماعیاش را بر مبنای یک سیاست اجتماعی مدون عملیاتی کند
نماینده مردم مسجدسلیمان، لالی، هفتکل و اندیکا در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: همچنین با توجه به محرومیتهای متکثرِ تمام شاخصهای توسعه در خوزستان، وزارت نفت باید مسئولیت اجتماعیاش را بر مبنای یک سیاست اجتماعی مدون عملیاتی کند تا تدوین پیشنویس پیوست اجتماعی پروژههای صنعت نفت در تعامل با سایر نهادها و دستگاهها، پیشنهادهای حقوقیِ گنجاندن مواد قانونیِ مرتبط با مسئولیت اجتماعی و حمایت از کمیتههای مسئولیت اجتماعی شرکتهای زیرمجموعه صنعت نفت جهت بهکارگیری استانداردهای این مهم و تثبیت اقدامات مسئولانه ساز و کار اجراییتری یابد.
وی با اشاره به تخصیص ۷۰۰ میلیارد تومان اعتبار حوزه مسئولیت اجتماعی به خوزستان توسط وزیر جدید نفت، گفت: به یقین تخصیص ۷۰۰ میلیارد تومان اعتبار به حوزه مسئولیتهای اجتماعی خوزستان، استانی -که ۷۴ درصد تولید نفت کشور از میادین آن تأمین میشود- موجب استمرار استانداردسازی اقدامات جاری وزارت نفت در زمینه مسئولیتهای اجتماعی و حرکت در مسیر توسعه پایدارِ جوامع پیرامونی صنعت نفت میشود.
اشتغالزایی برای نیروهای توانمند بومی با متعهد بودن وزارت نفت به انجام مسئولایت های اجتماعی خود
ورناصری ادامه داد: این سیاستگذاری در استان جهت محرومیتزدایی در شاخصهایی همچون کاهش بحرانهای اجتماعی در مناطق نفتی توأمان با تسهیل پیشبرد پروژههای صنعت نفت، پایبندی به الزامات جهانی و همسویی با مجامع و شرکتهای بینالمللی، تشکیل شورای سیاستگذاری شورای راهبردی CSR، امدادرسانی و کمک در حوادث طبیعی، توسعه جادههای روستایی و بهسازی روستاها، ساخت و نوسازی مدارس، آبرسانی روستایی و اشتغالزایی برای نیروهای توانمند بومی ازجمله این موارد به شمار میآیند.
وی افزود: همچنین باید تقویت تولید، توسعه مراکز ورزشی بهداشتی درمانی، کمک به کمیته امداد و بهزیستی، توسعه مواصلات، توسعه و تقویت زیرساختها و امکانات جهت بهبود کیفیت زندگی مردم بومی و شهروندان شاغل در نفت، اقدامات عمرانی گسترده در مناطق نفتی، توانمندسازی و توسعه زیرساختها معیشت پایدار و رفاه اجتماعی جوامع محلی، آموزش، کاهش آلایندههای محیط زیستی، حمایت از هنر، تجارت و میراث فرهنگی، سیاستهای حمایتی جهت نگه داشتن نیروهای متخصص، استفاده از شرکتهای دانش بنیانِ خوزستان، ارتقای وضعیت کارکنان خدوم نفت را به موارد فوق در حوزه فواید اجرای قانون در حوزه مسئولیتهای اجتماعی ازسوی وزارت نفت است.
“نفت” عامل مهم در تعیین میزان قدرت ملی بینالمللی است
این نماینده مجلس با تاکید بر اینکه “نفت” عامل مهم در تعیین میزان قدرت ملی بینالمللی است، توضیح داد: ایران باید از ذخایر عظیم نفت و گاز خود برای توسعه اقتصادی بهرهمند شود اما اقتصاد نفتی و اتکا به درآمدهای نفتی برای تامین مالی دولت و اقتصاد کشور، از مواقف توسعه اقتصادی است.
توسعه پالایشگاهها و پتروپالایشگاههای کوچک چه فوایدی به دنبال دارد؟
به گفته عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، گذر از اقتصاد نفتی به سوی اقتصاد با ارزش افزوده نفت، با بومی کردن صنعت نفت از طریق اختصاص بودجه، توسعه و سرمایهگذاری در صنایع پایین دستی و بالا دستی نفت، سرمایهگذاری درآمدهای نفتی بهعنوان یک ثروت بین نسلی در توسعه تولید و تبدیل نفت خام و گاز به محصولات ارزشافزوده، بیشتر از طریق تکمیل زنجیره، توسعه پالایشگاهها و پتروپالایشگاههای کوچک محقق میشود.