عصر مسجدسلیمان // همزمان با سالروز شهادت امام محمدتقی(ع)، مراسم سوگواری این امام همام با حضور جمعی از مردم در مسجد امام جواد(ع) محله مالجونکی، از مناطق کم برخوردار مسجدسلیمان، برگزار شد.

به گزارش پایگاه خبری عصر مسجدسلیمان این برنامه با تلاوت قرآن کریم، شعرخوانی در مدح امام جواد(ع)، قرائت زیارت جامعه کبیره، روضه خوانی و نوحه سُرایی همراه بود و سپس حجت الاسلام والمسلمین امینی به ایراد سخنرانی پرداخت.

حجت الاسلام امینی در ابتدا با اشاره به فضیلت «وفا» در سیره امام جواد(ع)، آن را از ارکان اخلاق اسلامی برشمرد و گفت: وفا، تنها تعهد به دین و کشور نیست؛ وفای به آب، خاک، شهر و رأی مردم است.

وی با تأکید بر الگوگیری از مدیریت امام جواد(ع) در شرایط سخت، افزود: امامی که در ۲۵ سالگی به شهادت رسید، در بحبوحه خفقان و تبعید، با تدبیر، شبکه ارتباطی گسترده‌ای با نخبگان جهان اسلام از خراسان تا اهواز ایجاد کرد. این همان مدیریت جهادی است که امروز از مدیران جوان انتظار داریم.

امینی با انتقاد از وضعیت محله مالجونکی، تصریح کرد: متأسفانه این محله سال‌هاست با مشکلاتی مانند نبود آسفالت، پل ایمن، فضای سبز و سیستم بهداشتی مناسب دست و پنجه نرم می‌کند. حتی یک دره لجنی و آلوده، زندگی مردم را تهدید می‌کند!

وی با تقدیر از حضور فرماندار در محلات محروم و پیگیری مشکلات محلات کم برخوردار خاطرنشان ساخت: مدتی پیش با پیگیری فرماندار محترم ، عملیات آسفالت و احداث پل در این محله آغاز شد. این گام هرچند کوچک، امیدی در دل مردم زنده کرد.

این استاد حوزه با بیان این که ۵ خرداد، سالروز آغاز بهره‌کشی استعمار از نفت مسجدسلیمان است به طرح پرسش پرداخت و گفت: چرا برخی این روز را به عنوان روز مسجدسلیمان می خوانند؟ این تاریخ، یادآور قراردادهای ظالمانه با شاهان قاجار و خان‌های ساده‌دل است که ثروت این شهر را به یغما بردند!. وی افزود: مسجدسلیمانی‌های مقیم تهران شاید این روز را نماد پیشرفت بدانند، ولی برای مردم محروم اینجا، ۵ خرداد سرآغاز فقر و فراموشی است.

وی گفت: ای کاش بجای چاه های نفت، امامزادگان هفت شهیدان و یا امامزاده سلطان ابراهیم در وسط مسجدسلیمان بود، حتما آبادتر بودیم، مثل شوشتر و بهبهان و دزفول که نفت ندارند اما در وسط شهرشان، امامزاده دارند.

امینی همچنین با انتقاد از توجه صرف به امور آیینی و کم‌توجهی به محلات محروم، خطاب به نخبگان گفت: وقتی برای گورستان‌ها هزینه‌های کلان می‌کنید، چرا برای احیای محلات زنده و نیازمند، همان عشق را ندارید؟ وی تأکید کرد: راه نجات، تکیه بر خرد جمعی، فرهنگ اصیل ایلی و همدلی مردمی است، نه احساسات زودگذر و عناوین پرطمطراق!»

این مراسم با دعای برای تعجیل در فرج امام زمان(عج) و امید به بهبود شرایط محله مالجونکی به پایان رسید.