عصر مسجدسلیمان // هشتمین برنامه گردهمایی شهرداران استان خوزستان پنجم تیرماه در سالن اجتماعات شرکت بهره برداری نفت و گاز به میزبانی شهرداری و شورای اسلامی شهر مسجدسلیمان برگزار شد. در این گردهمایی که با حضور فرامند هاشمی زاده معاون عمرانی استانداری، کیامرث حاجی زاده مدیر کل مدیریت بحران استان، شهاب صدیقی مدیر کل امور […]
عصر مسجدسلیمان // هشتمین برنامه گردهمایی شهرداران استان خوزستان پنجم تیرماه در سالن اجتماعات شرکت بهره برداری نفت و گاز به میزبانی شهرداری و شورای اسلامی شهر مسجدسلیمان برگزار شد.
در این گردهمایی که با حضور فرامند هاشمی زاده معاون عمرانی استانداری، کیامرث حاجی زاده مدیر کل مدیریت بحران استان، شهاب صدیقی مدیر کل امور شهری و شوراهای استانداری، منصور کتانباف شهردار کلانشهر اهواز، کرامت الله زیاری از اساتید دانشگاه تهران، علیرضا گوروئی فرماندار، شهام سلیمانی شهردار و اعضای شورای اسلامی شهر مشجدسلیمان ، قباد ناصری مدیر عامل شرکت بهره برداری نفت گاز و کلیه شهرداران استان حضور داشتند.
در ساعت های اولیه همایش اجرای ساز و دهل محلی و برپایی سیاه چادر بختیاری به منظور پذیرایی از مهمانان صورت گرفته که مورد استقبال حاضرین قرار گرفت.
ابتدای این برنامه علیرضا گوروئی فرماندار مسجدسلیمان ضمن تقدیر از برگزار کنندگان همایش عنوان کرد: امیدواریم بتوانیم از این موقعیت ها استفاده کنیم و با توجه به تجربیات شهرداران محترم دنبال پیاده سازی و کاربردی تر کردن برنامه ها باشیم، و در صورتیکه این ایده ها و تبادل اطلاعات به خوبی صورت گیرد این همایش هامی توانند مفید واقع شوند.
وی ادامه داد: یکی از ارکان اصلی شهرداریها از زمان آغاز بلدیه، نظافت عمومی و پسماندهای شهرهاست و در صورت اولویت ندادن به این موضوع در حوزه سلامت با مشکلات عدیده ای روبرو می گردند، بخش دیگر رعایت قوانین در موارد مختلف از جمله در مدیریت ساخت و سازهای اصولی و معماری است و به خوبی باید نظارت صورت گیرد، و از مهم تر با توجه به مشکلات معیشتی مردم و بالا بودن نرخ بیکاری در استان باب گردیده که بخش قابل توجه ای از سر ریز افراد بیکار به سمت دست فروشی سوق پیدا کنند و خواهشی که از شهرداران دارم این است نسبت به این چالش دیدگاه حذفی نداشته باشند ولی در این خصوص ساماندهی صورت گیرد.
در بخش دیگر این همایش شهام سلیمانی شهردار مسجدسلیمان ضمن خیر مقدم به حاضرین در مجلس اظهار داشت: امیدواریم در این همایش از تجربیات همه عزیزان در شهرداری های مختلف استان در راستای ارائه خدمات شهری مطلوبتر بهره و استفاده لازم را ببریم، و قبل از هر چیز ورود شما را به شهر مسجدسلیمان تبریک و خیر مقدم عرض کنم که شهری که تمام اقتصاد کشورمان از صد سال گذشته تا آینده های دور مدیون آن می باشد.
وی ادامه داد: شهری که مردم بسیار مهربان و دوست داشتنی دارد و متاسفانه طی سالیان مورد کم لطفی قرار گرفته است، شهری که عقبه تاریخی بسیار غنی دارد و اماکن تاریخی زیبایی دارد و شهری که مردان بزرگی را به انقلاب خودش تقدیم نموده در جبهههای مختلف سازندگی، علمی، اقتصادی و سیاسی پیش قدم و شهر مسجدسلیمان اولین نوجوان شهید کشور بهنام محمدی را دارد و باعث افتخار همه ماست.
سلیمانی با گلایه مندی از وضعیت موجود تصریح کرد: مسجدسلیمان شهر اولینها بوده است ولی متاًسفانه این لقب را به یادگار یدک می کشد و امیدواریم با همکاری و تعامل کلیه مدیران ارشد استان و شهرستان و نگاه ویژه به این شهر، بتوانیم دوباره آن را به اولینها برگردانیم، و خدمات ارزنده ای با همکاری دیگر دستگاههای اجرایی برای این شهر انجام دهیم.
شهردار مسجدسلیمان اظهار داشت: شهر مسجدسلیمان با نفت پا گرفته و بدون درآمد نفت در حال آسیب است و امیدوار خواهیم بود با تولیدات داخلی و با درآمد مستمری که قرار است دنبال کنیم بتوانیم به یک پایداری نسبی دست پیدا کنیم.
در ادامه فرامند هاشمی زاده معاونت عمرانی استانداری خوزستان گفت: مسجدسلیمان شهر اولینهاست در همه زمینه ها، و امروز هم در جهت اولین شدن در حال گام برداشتن است و کمک همه ما را میطلبد که در این جهت یار و یاور آن باشیم، مشروط به صمیمت و وحدتی که در مجموعه آن برقرار گردیده و انشاالله سبب تحقق برنامه های مفیدی که پیش بینی کرده اند خواهد شد.
وی بیان کرد: تشکیل کارگروههای کاری یازده گانه که توسط شهرداران محترم تشکیل گردیده را به فال نیک می گیریم و امیدواریم در جلسات نتایج بسیار خوبی حاصل و یک خروجی مناسبی برای جبران عقب ماندگیها در مدیریت عمران ، آبادانی و رفاه شهرهایمان به دست بیاوریم و در رابطه با وجود کمبود اعتبارات و آثار جنگ، امیدوار خواهیم بود این نشست ها با حضور شهرداران محترم کارگشا قلمداد و ما را به سطح بهتری از وضع فعلی پیش برد.
معاونت عمرانی استانداری خوزستان با اشاره به ضرورت توجه به مشکلات خشکسالی تاکید کرد: در بدترین و حادترین شرایط خشکسالی قرار گرفته ایم و کمتر این معضل در سالهای اخیر مشاهده نموده ایم و این موضوع به صد و یا هفتاد ساله دوره بازگشت گذشته مرتبط خواهد بود، و توصیه می کنیم این موضوع را جدی بگیریم و درقسمت صرفه جویی در برق و آب، الخصوص در جداسازی آب شهری از آب فضای سبز که خوشبختانه حدود ۳۵ درصد شهرداری های استان ۸۰ درصد کار جداسازی را انجام داده اند و تقریباً ۱۹ شهرداری دیگر باقی مانده است.
هاشمی زاده در ادامه با بیان اینکه یکی از مشکلاتی که در تنشهای اجتماعی تاثیر بسزایی خواهد داشت و گاهی به بدترین شکل منجر می گردد ضلع مثلث مشکلات اجتماعی است افزود: مطالبات اقتصادی، رفاهی و فرهنگی یکی از مواردی است که اگر به آن دامن زده شود و کنترل نگردد از اجتماعی به امنیتی تبدیل خواهد شد و هزینه بسیار بالایی خواهد داشت، و شهرداران محترم به عنوان مدیران عامل مربوط در میدان نقش، زیاد و موثری دارند. و دیگر موضوع مهم توجه به ظاهر و منظر شهرهاست و اولین شاخص قضاوت است هم برای آرامش شهروند و هم برای بازدیدکنندگان و مسافران و مهمانان شهری و اگر به این موضوع توجه نگردد همه زحمات بی نتیجه خواهد بود و توجه به نظم و سیمای شهری نیاز به توجه بیشتر مدیران شهری است.
در ادامه کیامرث حاجی زاده مدیر کل مدیریت بحران استانداری خوزستان بیان کرد: جایگاه شهرداریها در ساختار شورای مدیریت بحران با توجه به آئین تشکیل سازمان مدیریت کشور ساختار آن بدین شکل خواهد بود که رئیس ستاد بحران شهرستان فرمانداران محسوب می گردند و رئیس ستاد بحران شهر شهرداران بوده و هرگونه حادثه و بحران در شهر اتفاق رخ بدهد مسئولیت مستقیم آن از لحاظ فرماندهی میدان و مدیریت کردن بحران در شهر بر عهده شخص شهردار و کاملا در قانون قید شده است.
وی گفت: بعد از مصوبات شورای تامین از لحاظ قانونی و جایگاهی لازم اجراترین مصوبات مربوط به شورای بحران بوده، چرا که با سلامت و اموال مردم سرکار داریم و باید به سمت پیشگیری و پیش بینی و مرحله اول مدیریت بحران خواهد بود توجه نمائیم و در این رابطه هرچه بیشتر کار گردد یک سرمایه گذاری محسوب خواهد شد و قطعا در صورت به وجود آمدن بلایای طبیعی و حوادث فوق هزینه های بیشتری پرداخت خواهد شد و تلفات جانی انسانها با هیچ چیزی قابل جبران نیست و باید فرمانداران و شهرداران مقدم در پیشگیری و پیش بینی فعال ظاهر شوند.
حاجی زاده اذعان داشت: امروز کشور ما دچار مشکلات عدیده ای است گرچه متاسفانه عدم هم گرایی در بعضی از ارگانها و نهادها و قوا ایجاد شده این را دامن می زند که این هم خلاف نفس مقام معظم رهبری است که فرموده اند : بر طبل ناامیدی کوبیدن و مردم را ناامید کردن از خدمات نظام و دولت ها یعنی مقابل نظام و انقلاب ایستادن است و ما باید در شرایط موجود امید را به مردم تزریق کنیم.
وی با تشریح مشکلات زیست محیطی و خشکسالی گفت: این معضل بی سابقه بوده و بحث آن تنها در داخل ایران نیست و باید بپذیریم خشکسالی تغییر اقلیم جهانی است و یک سری کارها در مجاورت کشور همسایه انجام شده از جمله سد سازیها که منجر به مشکلات آلودگی های آب و هوایی و خشکسالی در استان خوزستان گردیده است و اولویت شهرداریها بحث طرح اجرای جدا سازی آب فضای سبز شهری و بعد طرحهای عمرانی دیگر برنامه ریزی گردد.
در ادامه سخنان مدیر کل مدیریت بحران استانداری خوزستان، کرامت الله زیاری از اساتید دانشگاه تهران و مشاور چندین شهرداری کلان شهر کشور در زمینه برنامه ریزی شهری به تشریح برنامه های خود پرداخت.
در ادامه این همایش شهاب صدیقی مدیر کل امور شهری و شوراهای استانداری خوزستان به بیان برخی مشکلات شهرداریها پرداخت و بیان داشت: یکی از دغدغه های اصلی ما این است پول به دست آوریم که حداقل دستمزد کارکنان خودمان را پرداخت کنیم و کار ما این است درآمد ایجاد نموده و هم هزینه کنترل گردد و تمام تلاش در جهت به دست آوردن درآمد است ولی در بخش کنترل درآمد کمتر توجه می شود.
صدیقی در بخش دیگری تاکید کرد: در بحث استخدام و جذب نیرو به صورت غیر قانونی در بدنه اداری شهرداریها تعهد استخدامی ایجاد نکنید و در صورت نیاز به نیروی کاری به صورت حجمی این موضوع در زمان معین انجام گردد و خواهش می کنیم با این معضل در هر شرایطی مبارزه گردد.
در پایان این همایش بعد از سخنان مدیر کل امور شهری و شوراهای استانداری خوزستان جلسه به صورت پرسش و پاسخ از سوی شهرداران حاضر در سالن ادامه پیدا کرد.
Friday, 10 January , 2025