عصر مسجدسلیمان // به همت مؤسسه فرهنگی ندای مردم زاگرس همایش فرهنگی اجتماعی مسجدسلیمان بامحوریت توسعه فرهنگی وپیشگیری از آسیب ها باحضور سرپرست فرمانداری روز جمعه ۹۷/۱۰/۲۷ برگزار شد. به گزارش پایگاه خبری عصر مسجدسلیمان درابتدای این همایش کوروش حسنوند مدیرعامل مؤسسه ندای مردم زاگرس مسجدسلیمان ضمن تشریح اهداف این مؤسسه عنوان کرد: یکی از […]
عصر مسجدسلیمان // به همت مؤسسه فرهنگی ندای مردم زاگرس همایش فرهنگی اجتماعی مسجدسلیمان بامحوریت توسعه فرهنگی وپیشگیری از آسیب ها باحضور سرپرست فرمانداری روز جمعه ۹۷/۱۰/۲۷ برگزار شد.
به گزارش پایگاه خبری عصر مسجدسلیمان درابتدای این همایش کوروش حسنوند مدیرعامل مؤسسه ندای مردم زاگرس مسجدسلیمان ضمن تشریح اهداف این مؤسسه عنوان کرد: یکی از دلایل عدم پیشرفت مسجدسلیمان عدم فرهنگ مطالبه گری و فعالیت های مشارکتی دراین شهرستان
می باشد تبعیض یکی دیگر از دلایل اصلی پسرفت در مسجدسلیمان بوده به طوریکه افرادی که پشتوانه سیاسی دارند قانون عدم استفاده از تیراندازی درمراسمات را نقض می کنند گلایه ای که به دادستان دارم این است که تبعیض ها را رفع کند چرا که قانون برای همه یکسان باشد .
درادامه سرکار خانم پور حافظی مشاور و از اساتید علم روانشناسی بیان کرد:
زمانی که نیازهای بنیادی یک نفر تأمین نشود چگونه می تواند پیگیر نیازهای ثانویه بشود؟ به طور مثال شهری که از نظر فقر در وضعیت نابسامانی به سر می برد چگونه می تواند مسأله آموزش را پیگیری کند ؟
وی افزود : متأسفانه سطح آموزش ضعیف می باشد وشاید به ندرت نتیجه ی مثبتی درپی داشته باشد درحال حاضر پروتکلی برای آموزش مهارت های زندگی بومی سازی تهیه شده است چون مهارت هایی که تاکنون کارشده درسطح کشوری بوده ولی درحال حاضر بااین پروتکل، هرشهری بستگی به نوع نیازهای خاص خود راحت تر می تواند کار کند.
درادامه این برنامه ابراهیم بلدی رئیس هیئت مدیره مؤسسه ندای مردم زاگرس مسجدسلیمان اظهار داشت : براساس گزارش های ارائه شده از علل خودکشی درمسجدسلیمان تنها ۲۰درصد فقر مالی دراین مسأله اثر داشته است ومابقی آن به مشکلات عاطفی ارتباط پیدامی کند که این موضوع نشان می دهد چه میزان فاصله بین فرزندان وخانواده ها وجود دارد.
وی ادامه داد :متأسفانه در شهرستان مشاهده شده نوجوانان وجوانان زیر بیست سال نیز به مراکز قلیان کشی تردد میکنند درحالی که این مسأله درکلان شهرها قابل مشاهده است وانتظار مشاهده این معضلات در شهرستان مسجدسلیمان نمی رود هرچند درشأن نظام جمهوری اسلامی نیست این معضل درکلان شهرها نیز دیده شود.
وی عنوان کرد:متأسفانه بحث عاطفی فرزندان بیست سال به بالا را فراموش کردیم ونباید محبت به فرزندان دراین سن یک عیب محسوب شود، مجموعه خانواده باید روابط عاطفی بسیار عمیقی رانسبت به یکدیگر برقرار کنند اگر این کار صورت نگیرد فرزند خانواده بالاجبار برای دستیابی به این محبت خانه را ترک می کند و در پی برقراری ارتباط بادوستان ناباب ، گرفتارمعضلاتی خواهد شد که درنهایت نتیجه آن ممکن است به خودکشی نیز ختم بشود .
درپایان اردوان قنبری سرپرست فرمانداری شهرستان مسجدسلیمان عنوان کرد: دربحث فرهنگ ،سنت ها وعادات دخالت دارند و روی اخلاق افراد اثر می گذارند ،امروزه دربسیاری از موارد عادات بدی را غافل از عقبه ای که داشتیم پایه گزاری می کنیم درحالی که این کار درواقع زیر پاگذاشتن این عقبه می باشد درحال حاضر عادات بدی وارد مراسمات عزاداری شده است وشکل اصیل وسنتی این مراسم راتغییر داده است .
وی افزود: توسعه فرهنگی به معنی این است تغییرات در ارزش ها واخلاقیات را برای بهترشدن ایجاد کنیم ولی ما در بعضی مواقع باتوجه به بسیاری از مسائل برعکس عمل می کنیم .
سرپرست فرمانداری مسجدسلیمان ادامه داد :واقعیتی که وجود دارد درهرجامعه ای نمی توان توسعه سیاسی ،اقتصادی وفرهنگی را مجزا از یکدیگر مشاهده کرد بلکه همگن وباهم رشد پیدا می کنند ولی مشاهده می شود طی ادوار مختلف تنها یکی از موضوعات سه گانه را رشد می دهیم و دوموضوع دیگر ماندگار وپایدار نیست که لازم است هرسه موضوع بایکدیگر مشاهده شوند.توسعه فرهنگی نمی تواند جدا از توسعه اقتصادی باشد.
قنبری بیان نمود : زمانی که توسعه اقتصادی نباشد وقتی فردی بیکار شود بسیاری از معضلات اجتماعی گریبانگیر وی وخانواده اش خواهد شد، همچنین توسعه فرهنگی ویژگی هایی دارد باید مراحلی چون برنامه ریزی ،سیاست گزاری وپژوهش ژرف وتکمیلی روی آن انجام گیرد تا در جهت توسعه فرهنگی گام برداشت این موضوع نیز ویژگی ملی منطقه ای را دارد .
وی عنوان کرد: دربحث اجتماعی اگر موضوع کار را بررسی کنیم باید بگویم مگر ادارات شهرستان چقدر ظرفیت پذیرش نیرو را دارند اگر مشاهده می شود درشهری مانند یزد آمار بیکاری پایینی دارد یک بخش از این مسأله به کارآفرینی ارتباط پیدا می کند واین مسأله نیز به افراد تشکیل دهنده که می تواند در رفع مشکل اثر داشته باشد برمی گردد.
وی افزود: باید دراشتغال زایی از کپی برداری دست برداریم وبه نوآوری درکار روی آورد،واقعیت این است لازمه جامعه امروزی ما تحول است واین موضوع باید از خانواده نهادینه شود که دراین مبحث نیز باید روابط سالم را برقرار کنیم به طور قطع بسیاری از مشکلات حل خواهند شد.
سرپرست فرمانداری دربخش دیگر سخنان خود گفت :بحث اشتغال یک چالش عمومی است وفقط مختص مسجدسلیمان نیست .بحث اشتغال پایدار را چه کسی می تواند درشهرستان برقرار کند ؟۳۷طرح درشهرک صنعتی کلید خورد درحال حاضر تنها سیزده طرح آن فعال است . آیا در روند این مسائل دولت تأثیر گذاشت یا شخصی که وام گیرنده بود؟باید عنوان کنم برای تکمیل یک پروژه نیاز به اقدام فوری است اگر نتوانیم درزمان کوتاهی آن را انجام بدهیم با مشکل روبرو خواهیم شد ومهم ترین کار این است که بیشترین کار را درزمان مناسب ودرمکان مناسب انجام بدهیم .
گفتنی است در خاتمه برنامه از چند تن از فعالان فرهنگی شهرستان مسجدسلیمان با اهدا لوح ، تقدیر بعمل آمد.
Saturday, 11 January , 2025