عصر مسجدسلیمان // پنجشنبه ۱۱ اردیبهشت ماه با دعوت دکتر رضا جباری نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی، مدیران عامل برق منطقه‌ای و توزیع برق استان خوزستان و فرمانداران شهرستان‌های مسجدسلیمان، هفتکل و لالی نشست مشترک بررسی مسائل و چالش‌های حوزه برق چهار شهرستان حوزه انتخابیه در سالن جلسات فرمانداری مسجدسلیمان برگزار شد.

به گزارش پایگاه خبری عصر مسجدسلیمان در ابتدای این جلسه، فرمانداران شهرستان‌های یادشده به همراه حجت‌الاسلام بردبار، مسئول دفتر نماینده مجلس در شهرستان اندیکا، به بیان مهم‌ترین کمبودها و نیازهای زیرساختی پرداختند. از جمله موارد مطرح‌شده می‌توان به تعیین تکلیف ایستگاه پارسوماش مسجدسلیمان، افزایش ظرفیت ایستگاه برق محمدآباد، ایجاد ایستگاه برق در منطقه گلگیر، احداث خط پشتیبان برق در منطقه بی‌بیان، توسعه پست ۱۳۳ هفتکل، اصلاح شبکه روشنایی و کمبود بالابر در حوزه برق لالی، اجرای مصوبات پیشین و تأمین ترانس و روشنایی روستای طالپا و مسیر شلو(پل نگین) شهرستان اندیکا اشاره کرد.

در ادامه این نشست، علی اسدی مدیرکل توزیع برق منطقه‌ای خوزستان با اشاره به ظرفیت‌های منطقه‌ای گفت: مطالعات اولیه نشان می‌دهد ایستگاه پارسوماش نیاز به حدود ۱۵ تا ۲۰ هکتار زمین دارد که مکان‌یابی آن انجام شده و در صورت واگذاری زمین، طراحی و احداث آن آغاز خواهد شد.

وی همچنین خاطرنشان کرد: ضریب بار مصرف برق در این چهار شهرستان بین ۴۸ تا ۵۲ درصد است و نگرانی بابت تأمین برق در تابستان وجود ندارد.

دکتر جباری نماینده مردم نیز در این نشست با انتقاد از بی‌توجهی به مناطق محروم گفت: سال‌هاست که شهرستان‌های مسجدسلیمان، هفتکل، لالی و اندیکا مورد غفلت واقع شده‌اند. شهرستان اندیکا فاقد زیرساخت‌های مناسب، جاده و بیمارستان است و نرخ بیکاری آن در سطح کشور بی‌سابقه است.

وی افزود: پروژه ۵۵۰ هزار هکتاری مقام معظم رهبری در استان خوزستان اجرایی شد، اما مناطق شمال‌شرقی استان از آن بی‌نصیب ماندند. این در حالی است که پنج میدان گازی در این منطقه وجود دارد که هنوز بهره‌برداری نشده‌اند و برای فعال‌سازی آن‌ها احداث ایستگاه برق ضروری است.

در ادامه، علی خدری مدیرکل توزیع برق استان خوزستان با ارائه گزارشی از عملکرد خود گفت: بیش از ۸۰ روستا در بدو مسئولیت بنده از نعمت برق محروم بودند که با تلاش‌های انجام‌شده، اکنون ۱۰۰ درصد خانوارهای روستایی و شهری تحت پوشش برق قرار دارند. همچنین در تلاشیم عشایر منطقه را به سامانه‌های خورشیدی پرتابل مجهز کنیم.

وی همچنین به نوسازی شبکه برق اشاره کرد و گفت: تبدیل شبکه مسی به کابل خودنگهدار از اقدامات مهم در بهبود پایداری برق بوده است ، به‌طوری‌که این میزان در لالی به ۹۵ درصد، اندیکا ۹۱ درصد، هفتکل ۸۵ درصد و مسجدسلیمان ۷۷ درصد رسیده است.

وی در ادامه با اشاره به پروژه‌های در دست اجرا برای افزایش پایداری شبکه برق در منطقه اظهار داشت: در مسجدسلیمان، خطوط رینگ جدیدی برای بهبود پایداری شبکه در حال احداث است. یکی از این خطوط، خط دومداره‌ای به طول ۵ کیلومتر از منطقه هوانیروز تا پنج بنگله است که با اعتباری بالغ بر ۱۲ میلیارد تومان، حدود ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و فاز اول آن در ماه آینده به بهره‌برداری خواهد رسید.

وی افزود: خط دومداره دیگری نیز از ایستگاه محمدآباد به سمت مناطق شیخ مندنی و مرادآباد در دست احداث است که با اعتباری حدود ۴ میلیارد تومان، نقش مهمی در افزایش پایداری شبکه برق منطقه ایفا خواهد کرد.

مدیرکل توزیع برق خوزستان در خاتمه سخنان خود گفت: در بخش روشنایی نیز اقدامات متعددی انجام شده که از جمله آن می‌توان به نصب ۸۵۰ دستگاه چراغ LED در معابر مسجدسلیمان، اجرای پروژه روشنایی در اندیکا با اعتبار ۱۰ میلیارد تومان و تأمین بالابر ۵ میلیاردی برای اداره برق مسجدسلیمان اشاره کرد.

در پایان جلسه، تصمیمات دیگری اتخاذ شد:

در صورت تأمین زمین و اخذ تأییدیه‌های لازم از منابع طبیعی، نیروگاه خورشیدی در چهار شهرستان مسجدسلیمان، هفتکل، لالی و اندیکا احداث شود.

واحد اتفاقات برق در بخش رغیوه هفتکل تا هفته آینده راه‌اندازی گردد.

اعتبار لازم جهت اجرای روشنایی معابر در هفتکل اختصاص یابد.

امکان‌سنجی برای ایجاد رینگ شبکه لالی به سردشت صورت گیرد.