عصر مسجدسلیمان // به مناسبت هفته پژوهش از طرح های پژوهشی نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی وفناورانه کانون شکوفایی خلاقیت و نوآوری مسجدسلیمان رونمایی شد. رحمان محبی رئیس کانون شکوفایی خلاقیت و نوآوری شهرستان مسجدسلیمان درارتباط باطرح های پژوهشی ارائه شده دراین نمایشگاه عنوان کرد:طرح های حاضر دراین نمایشگاه تحت حمایت کانون هستند وتعدادی از طرح ها […]

عصر مسجدسلیمان // به مناسبت هفته پژوهش از طرح های پژوهشی نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی وفناورانه کانون شکوفایی خلاقیت و نوآوری مسجدسلیمان رونمایی شد.

رحمان محبی رئیس کانون شکوفایی خلاقیت و نوآوری شهرستان مسجدسلیمان درارتباط باطرح های پژوهشی ارائه شده دراین نمایشگاه عنوان کرد:طرح های حاضر دراین نمایشگاه تحت حمایت کانون هستند وتعدادی از طرح ها نیز جهت انجام پروژه تحقیقاتی خود تسهیلات دریافت کردند.

وی افزود : این نمایشگاه محصول دستاورد پژوهشی است پس لازم است این طرح ها قابلیت صنعتی شدن پیدا کنند سپس برای آن ها تسهیلات وحمایت مالی درنظر گرفته شود که دراین راستا باید اقداماتی درراستای تجاری سازی طرح نیز صورت بگیرد این اقدامات همچون ثبت اختراع ،ثبت شرکت ،طراحی مدل کسب کارشناخت بازار،مشخص کردن بازارهدف می باشدکه تمام این اقدامات به اراده ،علم وبررسی دقیق پژوهشگر بستگی دارد،ضمن اینکه درصورتی که این طرح هادرگام های بعدی به رشد برسندتسهیلات جهت تجاری سازی نیز ارائه داده خواهد شد .

محبی درپایان عنوان کرد:علاوه برمراحل یادشده مشاورین ما درتمامی مراحل به این پژوهشگران مشاوره رایگان خواهند داد.

گفتنی است درنمایشگاه دستاوردهای پژوهشی وفناورانه که به مناسبت هفته پژوهش ومدت یک هفته درمحل کانون شکوفایی خلاقیت ونوآوری مسجدسلیمان برگزارشد از طرح های پژوهشی تعدادی از پژوهشگران شهرستان رونمایی شد که به شرح ذیل تفصیل می گردد:

صادق ورناصری کارشناس برق الکترونیک گفتنی است وی تولید کننده دستگاه تست مقاومت سیم پیچ ترانسفورمی باشد، درتوضیح این طرح باید عنوان کردنمونه خارجی این طرح بیش از ۳۰میلیون تومان قیمت دارد وبااین اختراع ،قیمت این طرح به زیر پنج میلیون تومان رسیده است.
همچنین قابل توجه می باشد طی همکاری مشترک آموزشگاه برق دکل ومدیر گروه برق دانشگاه آزادمسجدسلیمان دکتر قهقهه زاده محصول دیگری تحت عنوان مولد موج ضربه برای تست عایقی کابل ها وموتورها تولید شده است .
همچنین قابل توجه می باشد مجتبی ظاهری دانشجوی عمران محصولی تحت عنوان ربات پرنده عمود پرواز طراحی وتولیده کرده است ودرارتباط بااین طرح پژوهشی باید گفت: این نمونه بومی سازی شده می باشد وتمام امکانات نمونه خارجی رادارد وتاارتفاع ۲۰۰پانیز می تواند پروازکندقیمت آن یک چهارم نمونه خارجی آن است وهمچنین این ربات آپشن های دیگری همچون قابلیت نصب امکانات فیلم برداری،کشاورزی را دارد ودرکارهای آتشنشانی نیز قابل استفاده می باشد.

درادامه گفتنی است پویا سهرابی دانشجوی رشته صنایع دانشکده فنی مهندسی دانشگاه آزاد اسلامی مسجدسلیمان طراح وتولیده کننده دستکش و پارچه های ضد برش است ودرارتباط با نحوه تولید این فناوری آن چه که قابل بیان می باشد این است : مواد نانو که یک سری غلظت دهنده بایک رزین خاص از خانواده اپوکسی می باشد ترکیب می شوندسپس طبق یک الگوی خاص وبوسیله یک دستگاه چاپی روی سطح پارچه پوشانده می شود و بدین ترتیب بااین پوشش سطح این پارچه دربرابر اشیاء تیز وبرنده محافظت می شودضمن اینکه
این صنعت هم اکنون درانحصار شرکت دوپوندکشور آمریکا می باشد که این پژوهشگر توانست باتلاش های خود این فناوری را بومی سازی کند.

همچنین قابل توجه است شرکت زیست شیمی فناورکارون در مبحث پاکسازی خاک های آلوده به نفت وارد کار پژوهشی باشرکت نفت شده است که هم اکنون به صورت پایلوت قراراست دراین راستااقدام به فعالیت کند همچنین درتوضیح این طرح گفتنی است پژوهشگران باتست خاک های آلوده به نفت ،میکروب مربوط به تجزیه آن ماده راپیدامی کنند سپس با کشت این میکروب آن را دریک سطح پایلوت می ریزند وپاکسازی آن دراین مرحله صورت می گیرد.

درادامه طرح های پژوهشی ارائه شده دراین نمایشگاه حمیدرضا علی پور نیز اقدام به تولید فلومیتر توربینی نموده است درتوضیح تولید این محصول گفتنی است این محصول جریان سیالات عبوری از لوله هارا مشخص می کند وقابل توجه می باشد این دستگاه تاامروز وارداتی بوده است والبته قابل بیان است نمونه این محصول قبلا تولید شده بود ولی باتوجه به آپشن های جدیدی که به این محصول افزوده شده است نسبت به محصولات مشابه تولیدی دیگرکیفیت بالاتری دارد.

همچنین امید حیدری یکی دیگراز پژوهشگران حاضر دراین نمایشگاه بابه کاربردن روشی خلاقانه بااستفاده از ضایعات فلزی اقدام به تولید محصولات تزئینات فلزی کرده است.

محقق سرکار خانم سمیه محمودی نیز طی پژوهش هایی که انجام داده است توانست طرح های شفاهی اصیل بختیاری را درغالب طراحی نقشه احیا کند وبه علاقمندان این هنر عرضه کند
ضمن اینکه عباس خدری کیارسی تولید کننده شوینده گیاهی پاک کننده سطوح می باشد البته این طرح مراحل آزمایشگاهی خود راطی می کند.